dimecres, 2 de novembre del 2011

El respecte en l'esport

El respecte també juga un paper molt important dins del món de l'esport. Per gaudir d'un joc net i amb esportivitat s'han de respectar les normes i sancions establertes, així com els companys, els adversaris, els àrbitres i els aficionats.
La victòria és l’objectiu que busquen assolir tots els equips i jugadors, ja siguin de futbol, de bàsquet, de tennis, de hoquei, etc. Però val la pena guanyar sense fer un joc net i sense esportivitat? O més aviat perd tots els mèrits?
Així també ho han volgut expressar des de la UEFA (Unió d’Associacions de Futbol Europees) amb la Campanya de Respecte.  

Aquest és el nou anunci publicitari emès per la UEFA:




Michel Platini, president de la UEFA, va dir en la inauguració: "Respecte és una paraula global que es entesa en molts països. I això passa amb el futbol. El Campionat d’Europa és un esdeveniment esportiu amb gran transcendència en els mitjans de comunicació, i per això és important utilitzar-lo per transmetre missatges socials, cívics y humanitaris."

"L’objectiu és promoure un sentiment de responsabilitat social, basat no tan sols en el respecte al contrari i als árbitres, sinó també a la afició rival, als himnes nacionals, banderes, tornejos i, per descomptat, al futbol", va afegir el president de la UEFA.

I es que l'esport seria molt més noble amb respecte, però la rivalitat, a vegades, arriba fins a tal punt que es perden les formes i es tendeix a humiliar a l'equip perdedor.
Actualment, l'esport, com altres espectacles de massa, és una forma legitimada de canalitzar la violència reprimida dels espectadors, ja sigui, o bé insultant als àrbitres, o bé llençant bengales, d'una manera semblant a les violents i sanguinàries lluites de gladiadors que feien els romans als amfiteatres.



Quan podrem parlar d'esport amb respecte?


1 comentari:

  1. Hola, estic totalment d'acord amb aquesta campanya, però això ja s'hauria de fomentar des de l'escola i per descomptat des de casa, a vegades els partits de futbol o bàsquet de nens estan plens de pares "hooligans" que ho fomenten tot menys l'esportivitat.

    ResponElimina