diumenge, 6 de novembre del 2011

Creieu que és una falta de respecte?

Respectar algú és tractar-lo d'acord amb la seva dignitat. Aquesta dignitat pròpia requereix un comportament adequat dels altres, de manera que les faltes de respecte voluntàries són una injustícia, per incompliment d'aquest deure.

Hi ha dues maneres de perdre el respecte a una persona: directament o indirectament.
Faltem el respecte directament quan insultem, no deixem parlar o alcem la veu a algú. Tot i així, de vegades cometem faltes de respecte i no ens n'adonem, però no per això molestem menys o podem treure-li importància.
Doncs bé, en aquesta entrada del bloc pretenem fer-vos reflexionar sobre un clar exemple que fa referència a una falta de respecte d'aquest tipus.
Quan un fumador està fumant al costat d'un no fumador li està faltant el respecte, ja que l'està obligant a inhalar fum i està perjudicant la seva salut, encara que sigui de manera involuntària.

Així doncs, els fumadors passius són víctimes d'una falta de respecte. El que passa és que sovint no reconeixem la gravetat de la situació o simplement fem com si no passés res. Evidentment, parlem des del nostre punt de vista de no fumadores, així que us convidem a donar la vostra opinió... que de ben segur que ens servirà d'utilitat!




Ah! Per cert, aquí us deixem un enllaç on podeu trobar informació sobre un programa anomenat "Classe sense fum" creat per la Generlalitat que hem trobat molt interessant!

2 comentaris:

  1. No crec que sigui una falta de respecte, tots ens podem aclimatar i conviure en un microclima. En aquest cas, podem evitar el fum del tabac si ens en allunyem. Tot i això, és una opinió respectable i que de cara a la salut de tothom és recomanable. Ben fet companys!

    ResponElimina
  2. En mí opinión sí lo es. Si alguién quiere prejudicar su salud, pues el que se tiene que alejar sería esta persona para no extender el daño a mi salud o de otras personas.

    ResponElimina