Preguntes sobre el vídeo "Internet sin acoso"
Què us fa pensar?
El vídeo “Internet sin acoso” ens fa pensar que s’ha d’anar amb compte amb Internet perquè és una eina molt perillosa, ja que no ets conscient del mal que pots causar o que et poden causar fins que ja és massa tard. Per això és important que els pares tinguin un control sobre el que fan els seu fills a l’ordinador i que intentin conscienciar-los del que significa l’ús responsable d’aquesta eina tan potent com és l’internet.
Què heu entès del video?
Amb el vídeo hem entès que utilitzar internet per fer mal a una persona no s’ha de permetre, ja que és una manera molt cruel de fer patir a una persona, tenint en compte que l’agressor és anònim i esta a l’ abast de tothom i pots perjudicar el seu entorn d’una manera immediata i molt greu.
Penseu que com a educador/es haureu d'estar atents a aquesta problemàtica?
Primerament, dir que el ciberassetjament s’ha de tenir en compte tant si ets educador com si no. Però sí que és veritat que com a educadores tenim la responsabilitat de vetllar per la seguretat dels nostres alumnes en tot els àmbits. Com a docents també tenim la obligació d’ensenyar-los a prendre consciència de la importància que té utilitzar correctament l’internet.
De les tres opcions, nosaltres vam escollir : Fer una presentació dirigida a adolescents entre 11 i 13 anys explicant què és el ciberassetjament i motivant la comunicació basada en el respecte a Internet.
La nostra conclusió és que el ciberassetjament és una nova manera de FALTAR EL RESPECTE a algú, així sent una manera més directa i més agressiva d'atacar virtualment.
Aquí podeu trobar el nostre comentari dirigit al grup de l'esperança: